Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint mindkét beruházás forrása a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP). A Dunakanyar látogatóközpontot a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága hozza létre, 1 milliárd 376 millió forint támogatással.

A beruházás azért hiánypótló, mert a nemzeti parki területen még nincs a látogatók fogadására és a természeti értékek bemutatására alkalmas magas színvonalú, interaktív és innovatív elemekkel bíró, nemzetközi jelentőségű létesítmény, amely egyúttal a természetvédelmi és ökoturisztikai tudásközpont szerepét is betöltené.

A Bükk keleti kapuja nevű, Szeleta park látogatóközpont kialakítása pedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának a feladata lesz. Ennek a támogatására 1 milliárd 399 millió forint áll majd rendelkezésre. A projekt fő célkitűzése a minőségi turisztikai igényeknek megfelelő, innovatív, egyedi attrakciók kialakítása. Cél még a befektetőket inspiráló turisztikai látványosságok számának növelése, amely hozzájárul az idényjelleg csökkentéséhez.