A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyértelműen sikerült megállítani a foglalkoztatás zuhanását, így a foglalkoztatottak létszáma 2010 nyarától folyamatosan növekszik. 1992 óta egyetlen alkalommal sem mért ilyen magas foglalkoztatási szintet a KSH - olvasható az NGM közleményében.

A jelenlegi foglalkoztatotti létszám 1,7 százalékkal magasabb, mint 2012 azonos időszakának adata, arányuk így 52,2 százalékra nőtt a 15-74 éves korosztályban.

Miközben az EU-28 tagállamainak munkanélküliségi rátája február óta 11 százalékon stagnál, Magyarország 0,5 százalékponttal, 9,9 százalékra tudta csökkenteni a munkanélküliek számát 2013. június-augusztusban 2012 azonos időszakához képest. Az elmúlt hat hónap alatt több mint 69 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma.

A kormányzat intézkedéseinek köszönhetően - mint a Munkahelyvédelmi Akcióterv, vagy az Első Munkahely Garancia Program - a munkanélküliség folyamatosan csökken és a foglalkoztatottság fokozatosan bővül. Az elmúlt időszakban publikált további makroadatok (bővülő beruházások, emelkedő reálbér) is azt támasztják alá, hogy a magyar gazdaság stabil, felfelé ívelő pályára lépett, amelynek következtében a növekedés 2 százalék lehet 2014-ben