Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Üveges Andrea tájékoztatása szerint egy 41 éves férfival szemben nyújtottak be vádiratot négy rendbeli csalás bűntette miatt. A vádlott időskorúaktól csalt ki pénzt oly módon, hogy ismeretlen társa telefonon a sértettek bajba jutott gyermekének vagy unokájának adta ki magát.

A bűncselekményeket 2014 augusztusában és 2015 elején követték el Budapest XI. kerületében, rendszeres haszonszerzési céllal, idős emberek kárára. A férfi ismeretlen társa éjszaka telefonált, magát a sértett fiának vagy unokájának kiadva. Minden esetben azt állította, hogy ittasan közlekedési balesetet okozott, és a károk rendezéséhez azonnal pénzre van szüksége. A tévedésbe ejtett sértettekhez ezután a pénzért - mint az állítólagos unoka ismerőse vagy autószerelője - a vádlott ment el, akinek a kért összeget átadták.

A 41 éves férfi és társa négy sértettet tévesztett meg a csalássorozattal, az elkövetési érték összesen mintegy hétmillió forint. A férfi ellen a kerületi ügyészség négy rendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, és letöltendő börtönbüntetést indítványozott - olvasható a közleményben.