A Seszták Miklós személyét érő sorozatos lejárató cikkeket ennek tudja be a kormány. Kétségbeesett, reménytelen próbálkozásokról van szó, amelyek nem fogják eltéríteni a kormányt az említett célok megvalósításától. A kormány eddig sem engedett az üzleti és politikai nyomásgyakorlásnak és ezután sem fog - mondja a szóvivő a kormany.hu-n megjelent videóban.

Ma a Magyar Nemzet publicisztikában támadta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert. A miniszter lépjen félre! cikkben írták, hogy akár offshore-nak is nevezhető cégek hozhatók kapcsolatba a miniszter egyik vállalkozásával. Az egyiket Cipruson alapították. A lap szerint Seszták úgy védekezik − ezek nem offshore cégek, mivel az EU-ban lettek bejegyezve −, mint Simor András egykori jegybankelnök. "Ki ez a miniszter? Kóka János? Nem, bár a múltjától lehetne. Ez a miniszter nem annak a bizonyos Elmúlt Nyolc Évnek a szereplője és terméke, hanem az Elmúlt Pár Hónapé. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterről van szó. Mindezt a parazsat ő gyűjtötte a fejére alig néhány hét alatt − írja Csermely Péter a Magyar Nemzetben,

Seszták nem tervezi a lemondását

Seszták Miklós az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit bemutató csütörtöki sajtótájékoztató után kérdésre kijelentette, hogy nem tervezi lemondását, és hangsúlyozta, hogy nincs köze a Cipruson bejegyzett Minotax nevű céghez - írj az MTI. (A Népszabadság kedden írt arról, hogy az ismeretlen tulajdonosi háttérrel rendelkező, offshore Minotax megjelenik számos, a miniszterhez köthető cég tulajdonosai közöt).

Arra a kérdésre, miszerint van vagy volt-e bármilyen kötődése offshore céghez akár személyesen, akár családtagon keresztül, Seszták Miklós úgy fogalmazott: "úgy érzem, ez kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozása". Hozzátette: meg fogja tenni a "szükséges és elégséges lépéseket", annak érdekében, hogy ezeknek a próbálkozásoknak véget vessen.

Egyes sajtóhírek szerint Seszták Miklós olyan cégnek is kültagja volt, amelynek ugyanakkor ügyvédi tevékenységet is végzett, ezzel kapcsolatban a miniszter azt közölte: "javaslom, hogy elemezzék az etikai szabályzat idevonatkozó részét és ne keverjük össze a polgárjogi viszonyból eredő szerződéskötési tilalmat a cégjogi tilalommal".