Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapesten az agglomerációban jelenleg már több, mint egymillió gépjármű van, és ez a szám évről évre több tízezerrel emelkedik.

A Tarlós István főpolgármester által benyújtott Balázs Mór Terv ugyan a szavak szintjén jó megoldási javaslatokat kínált a megnövekedett autósforgalom kezelésére, ám ebből szinte semmi sem valósult meg. Még napirenden sincs például a 3-as metróvonal három évtizede késlekedő, Káposztásmegyerig történő meghosszabbítása, a HÉV-vonalak fejlesztésének sorsa teljesen bizonytalan, az Astoria - Újpalota közvetlen villamosvonal pedig csak a tervezőasztalig jutott. Az alig párezernyi P+R parkolóhely pedig képtelen kezelni a város agyonzsúfoltságát - írja a párt.

Az MLP utal egy, a Levegő Munkacsoport által készített tanulmányra, amely autómegosztást, azaz a jellemzően kicsi, elektromos meghajtású közös autók elterjedését jelöli meg, mint lehetséges megoldást az állandó dugókkal, a túlzsúfolt utakkal, az elfoglalt utcákkal, a szennyezett levegővel és az egekig emelt parkolódíjakkal szemben. Arra kérik ezért a főpolgármestert, hogy kezdjen hozzá az úgynevezett közös autók elterjedését segítő intézkedések előkészítéséhez, mint például az ingyenes parkolás (ez az elektromos autók számára most is elérhető - szerk.) és adókedvezmény.