Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy újlipótvárosi társasház, a Kleopátra Ház liftjében egy feliratot ragasztottak ki, mely szerint, aki a fűtés, klíma illetve meleg víz mérőórák állását késve adja le az üzemeltetésnek, az a társasházi közgyűlés határozata alapján ötezer forintos büntetésre számíthat.

Ez azért számít furcsa gyakorlatnak, mert ha egy lakó, adott esetben a vízműveknek jelenti be késéssel a vízóraállást, akkor nem nagyon számíthat semmiféle retorzióra - emlékeztet a portál.

Kaszala Andrea ügyvéd elmondta, hogy a bírói gyakorlat eltérő a társasházi szankciók ügyében, ugyanakkor a pénzbírságot általában nem fogadja el megfelelő eszközként egy ilyen probléma rendezésére. Az ügyvéd azt is felvetette, hogy egy esetleges büntetés behajthatatlanná is válhat, hisz fizetési meghagyást lehet persze kérni, de kérdéses, hogy egy bíróság helyt ad-e annak.

Minden ilyen szabályt a társasház szervezeti-működési szabályzatában (SZMSZ) vagy házirendjében kell szerepeltetni, egy sima közgyűlési határozat nem elegendő a bevezetéshez.