Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az olimpia megrendezése összességben pozitív hatással lenne a gazdaságra. Varga Mihály hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, sajnálja, hogy a budapesti olimpia esetében az eredetileg nemzeti ügyből pártpolitikai ügy lett, és azok, akik korábban támogatták a budapesti olimpia megrendezését, ma már nem támogatják azt.

Bár egy város, ebben az esetben a főváros jelentkezett az olimpia megrendezésére, de ez Athéntól kezdve Rióig egy egész ország nemzeti ügye volt

A budapesti olimpiára olyan fejlesztéseket is meg kellene valósítani, amelyekre az olimpia nélkül is szükség lenne, másrészt a korábbi olimpiákból tanulva az utóhasznosítást hatékonyabban, pontosabban lehetne elvégezni - mondta Varga Mihály.

"Nemzeti ügyből pártügy lett, és minden pártügy sorsa kétséges. Most - mivel új helyzet van - ezt értékelni kell, és a kérdés az, hogy tudunk-e egy pártügyből újra nemzeti ügyet csinálni. Ez a kérdés, ami előttünk áll" - mondta ma újságíróknak a parlament folyosóján Orbán Viktor miniszterelnök.