Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

2015 márciusában a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 6,5, naptárhatástól megtisztítva 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte az első gyorsbecslést a KSH. Utóbbi az idei legszerényebb tempónak számít, de azt nem tudni, hogy ebben a vasárnapi zárva tartásnak mennyi a szerepe: a hivatal szerint ennek hatása csak hosszabb időszakra vonatkozó adatok rendelkezésre állása esetén mutatható ki. (A Napi.hu ingatlankonferenciáján felszólalók ugyanakkor egyértelműen jelezték, hogy negatívan hatott a vasárnapi zárva tartás a boltok üzletmenetére, míg az online szegmensben élénkülést hozott - további részleteket erről itt olvashat.)

Visszatérve a friss adatokhoz az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,5 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az első negyedévben a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 6,7 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.