Az esti órákig még csak helyenként (főként a hegyvidéki területeken) lehet viharos széllökés délnyugati irányból, majd késő estétől tovább erősödik a szél, és a legerősebb lökések a Dunántúlon már alacsonyabb térszínen is meghaladhatják a 70-80 kilométer per órát.

Péntek hajnalban az északnyugati-nyugatira forduló szél az északi részeken lehet viharos, majd a nap második felére megszűnnek a viharos lökések. Pénteken napközben a Dél-Dunántúlon kialakulhat egy-egy zivatar.

Csütörtökön a délnyugati szél több helyen megerősödik, estétől a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután 11, 18, késő este 5, 11 fok között alakul.

Péntek éjszaka megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban az ország déli felén valószínű eső, zápor, kis eséllyel a déli határ közelében zivatar is előfordulhat. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, erős, néhol viharos lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között várható.