Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Karácsonykor 2,8 millió nyugdíjas kap fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön úgy nyilatkozott, a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni ezeket december 21-24. között.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke úgy hallotta, a járási kormánytisztviselők lesznek a kézbesítők, de konkrét utasítás még nem érkezett, ám hozzátette: "ha Lázár miniszter úr ezt kijelentette, akkor meg is fog valósulni." Még mindig munkaerőhiány van a járási hivatalokban - jelezte a szakszervezeti vezet -, napi tíz órákat dolgoznak a tisztviselők, és most az a kérdés, hogy a kézbesítés idejére az eddigi munkájukat félre kell-e tenniük.

A járási kormánytisztviselőknek a kézbesítés nem tartozik a munkakörükbe. Az eredeti feladatukban kell helytállniuk, mert ha nem intézik el megfelelő időben az ügyiratot, akkor rendbírsággal kell számolniuk - mondta Boros Péterné. Rengeteg megválaszolatlan kérdés marad még: ki marad a hivatalokban, munkaidőben vagy szabadidőben kell majd kézbesíteni, saját vagy hivatali autóval.

Remélem, a döntés ismertetése előtt átgondolták ezt az intézkedést, mert sok mindent felvet - mondta Boros Péterné. - Egy biztos, a kollégáim leterheltsége eddig sem változott, és ezzel most növekedni fog. Egyelőre nincsenek kiképezve postásnak.

Az InfoRádió az ügyben kereste a Pest Megyei kormányhivatalt is, amely nem nyilatkozott, és azt válaszolta, hogy országos jelentőségű ügyben a Miniszterelnökség az illetékes.