Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hamisított illatszerek fagyállót vagy más, hasonló vegyszert, de akár még vizeletet is tartalmazhatnak, figyelmeztet Valerie Salembier, az Authentics Foundation (Erdetiség Alapítvány) elnöke a foxnews.com-on megjelent cikkben. Az FBI szerint néhány hamis illatszerben  megtalálható a DEHP nevű vegyszer is, amelyet az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (Environmental Protection Agency) a rákkeltő hatású ún. karcinogén anyagok között tart számon. Ezek az összetevők akár súlyos kiütéseket, asztmát és arcüregi problémákat okozhatnak.

Egy bőrgyógyász szerint ráadásul a fogyasztó mindezt nem is sejti egészen addig, amíg a bőrére nem juttatja az anyagot. A hamisított parfümöket legtöbbször utcai árusoktól lehet beszerezni. Az FBI arra buzdítja a fogyasztókat, hogy mindig vizsgálják meg a parfümök csomagolását az olyan gyanús jelek után kutatva, amelyek elárulhatnak egy esetleges hamisítványt. A honlapjukon közzétett információk szerint ezek csomagolása ugyanis valamennyivel eltér az eredeti termékekétől, és sokszor "limited edition"-jelzéssel árulják őket, az eredeti illatszereknél sokkal olcsóbban.

Ha túl világos egy parfüm, akkor sok benne az alkohol - magyarázta a hamis parfümökről Salembier, ha pedig nagyon sötét, akkor hamis vegyszerek lehetnek benne. A szakértők azt tanácsolják, mindenki megbízható eladóktól vagy lehetőleg közvetlenül a gyártótól vásároljon parfümöt, elkerülve így a hamisítványokat.