Korántsem biztos, hogy megépül Paks 2 - állította a Hír TV műsorában Illés Zoltán, az előző Orbán-kormány államtitkára ellentmondva Szijjártó Péter külügyminiszternek. Ezt arra alapozza, hogy az előkészületek négy év alatt sehova sem jutottak - idézi Illést a Magyar Nemzet.

Legalább 10-12 év egy ilyen atomerőmű megépítésének ideje. Választások lesznek 2018-ban, 2022-ben és 2026-ban is és egy új magyar kormány biztosan leállítja a paksi építkezést, akármilyen állapotában legyen is - állítja a politikus. Az oroszokkal, akik a bővítés finanszírozásához szükséges a hitelt nyújtják, meg lehet állapodni a projekt felmondásáról.

Illés szerint Magyarországnak nem lenne szüksége a paksi bővítésre. Ha például az ország csatlakozna az európai villamoshálózathoz, akkor az EU területén megtermelt villamosenergia hozzájárulhatna az áramellátáshoz, azaz nem kellene önellátásra berendezkedni.

Illés Zoltán a Fidesz 19. számú párttagkönyvének tulajdonosa, a Fidesz tagja, ám szerinte értékorientált, erkölcsösebb politikára lenne szükség - aljas politika, hogy a párt ellenségképeket gyárt. Úgy véli, a Fidesz veszélyben van a 2018-as választásokat illetően, a szavazók leválthatják a jelenlegi kormányt. A Fideszen belül sok ember van, aki hasonlóan gondolkodik, mint én, legfeljebb nem mondja el a véleményét - tette hozzá.

A nyitókép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt