Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kedden késő estig északnyugaton (Alpokalja, Kisalföld, Bakony) viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legerősebb széllökések elérhetik a 60-80 kilométer/órát, de a nyugati határ közelében (Sopron, Kőszegi-hegység) 80-90 kilométer/órás széllökések is lehetnek.
Kiemelték: szerda hajnaltól intenzív csapadékkal és viharossá fokozódó széllel hidegfront érkezik.

A viharos szél veszélye miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát. Késő este az Alföld északi peremén 80-90 kilométer/óra körüli széllökések is előfordulhatnak.

Emellett a szerdán várható sok eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra - köztük Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyére, valamint a fővárosra másodfokú - figyelmeztetést adtak ki. A szerdán lehulló csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 15-20, a Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegységben akár a 30 millimétert is. Elsősorban a Dél-Dunántúlon zivatar is kialakulhat.

Az esőt a hegyvidéki területeken, nagyjából 400-500 méter felett havazás váltja fel, de a csapadék nagyobb része ott is esőben várható. Főként a Dunazug-hegység, a Börzsöny, a Mátra és a Bükk térségében este pár centiméternyi vizes, tapadó hó is hullhat - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3 és 9 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon plusz 3-8, keleten 9-13 fok lesz.