A közlemény szerint az adósságkezelő lehetőséget biztosít közhasznú szervezetek, például alapítványok számára Kamatozó Kincstárjegyek, továbbá Prémium és Bónusz államkötvények megvásárlására. Szeptemberben e szervezetek kiemelkedően aktívak voltak, összesen 68 milliárd forint összegben vásároltak lakossági értékpapírokat, döntően kötvényeket, míg a ténylegesen a lakosság kezében lévő állomány 33 milliárd forinttal nőtt.

A 100 milliárd forintot meghaladó teljes havi növekmény döntően a pénzpiaci kamatokon alapuló Bónusz Magyar Államkötvények 72,2 milliárdos és az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények 28,5 milliárdos értékesítéséből adódott.

A Babakötvények állománya szeptemberben 0,6 milliárd forinttal emelkedett, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 1,3 milliárd forinttal, a Féléves Kincstárjegyek állománya 1,8 milliárd forinttal nőtt. A Kamatozó Kincstárjegyek állománya ugyanakkor 3,3 milliárd forinttal csökkent.

Szeptember végére a kifejezetten lakosságnak értékesített állampapírok teljes állománya 2323,7 milliárd forintra emelkedett.

A teljes mennyiségből a Kamatozó Kincstárjegyek 1115,7 milliárd, a Féléves Kincstárjegy 29,2 milliárd, a Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együtt 349,2 milliárd, a Prémium és a Bónusz Magyar Államkötvények 822,1 milliárd, a Babakötvények pedig 7,3 milliárd forintot tettek ki.

A Prémium Euró Magyar Államkötvény állománya 2365,6 millió euró volt szeptember végén.