Hargitai Miklóst, a Népszabadság korábbi és a Népszava jelenlegi munkatársát választotta elnökévé szombati tisztújító küldöttgyűlésén a MÚOSZ.

A legnagyobb hazai sajtószakmai szervezet új elnöke négy jelölt közül a szavazatok több mint háromnegyedét szerezte meg a szombati küldöttgyűlésen. Munkáját két alelnök, egy tiszteletbeli elnök és nyolctagú elnökség segíti. A MÚOSZ alelnöki posztját Gönczi Mária, a szervezet Helyi Lapok Szakosztályának elnöke, valamint Trom András, a Külpolitikai Szakosztály elnöke töltheti be. Az új elnökség tagjai: Acsay Judit, Bánkuti András, Danó Anna, Doros Judit, Eötvös Pál, Kékesi Zsolt, Kleer László és Palugyai István lettek. Az elnökség megbízatása négy évre szól - adta hírül a szervezet.

A küldöttek elsöprő többséggel választották a szervezet tiszteletbeli elnökévé Keleti Éva fotóművészt. A MÚOSZ egyik legfontosabb testületét, a sajtóetikai kérdésekben eljáró Etikai bizottságot mostantól N. Kósa Judit vezeti. A MÚOSZ felügyelőbizottsága elnökévé a küldöttek Karsai Gábor közgazdászt, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató-helyettesét választották.