Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bűnszervezetet egy Budapesten élő egyiptomi férfi és magyar társa irányították. A tagok rendszeresen utaztak Hollandiába és Németországba kábítószer-kereskedelemből származó pénzért, amit autóban rejtegetve hoztak Magyarországra, később Szlovákiában különböző bankszámlákra befizették, onnan pedig távol-keleti országokba utalták.

E mellett Ukrajnából és Szerbiából származó adózatlan cigarettát vásároltak Magyarországon, amit eladtak Európában. A cigarettát rejtekhelyes kisteherautókkal, családi utazás látszatát keltve, vagy dupla hátfalú kamionokkal szállították.

A pénzmosásban 18 milliárd forint értékű valuta fordult meg az elkövetők keze között, az illegálisan forgalmazott cigaretta értéke pedig csaknem 780 millió forint. Az ügyben több akcióban szerezték be a bizonyítékokat és foglaltak le ingatlanokat, autókat, bankszámlákat a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói és az ügy nemzetközi szálait többek között az Europol bevonásával derítették fel.

A 36 gyanúsítottnak bűnszervezetben elkövetett pénzmosás és orgazdaság miatt kell felelnie. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek - közölte a NAV.

Korábbi írásunk a magyarországi pénzmosásról itt olvasható.