Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áprilistól nyílik lehetőség a közúti forgalomban a szürke rendszámtábla kitételére azokra a gépjárművekre, amelyekre biciklitartó van felszerelve.

A harmadik rendszámot a megszokott helyen, a járási hivatalok kormányablakaiban lehet igényelni, ám előtte vár még egy feladat a kerékpártartót a kocsija hátuljára helyezni szándékozó autósra. "A rendszám igénylését meg kell előznie egy szemlének, amely olyan, mint a műszaki vizsga, csak annál sokkal egyszerűbb.

Azt állapítják meg a szemlén, hogy az a kerékpárszállító eszköz, melyet a gépkocsira kívánnak szerelni, alkalmas-e arra, hogy kiadják rá a harmadik szürke rendszámot" - mondta az Inforádiónak Szalay.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tulajdonosnak vagy az üzembentartónak be kell jelentkeznie a megszokott műszaki vizsgaállomásokra, el kell vinnie az autót, rászerelve a kerékpártartóval. Ott rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kibocsátanak egy műszaki adatlapot, majd ezzel lehet elmenni a járási hivatal okmányirodájába, a kormányablakba, és ott lehet igényelni a rendszámot.

A szemle mindössze 1770 forintba kerül, ez a tizede egy műszaki vizsga árának. A szürke rendszám beszerzésének további költsége a rendszám díja, ez 5500 forint, és van egy 2300 forintos díj, ami a rendszám nyilvántartásba vételének a költségeit fedezi. Összesen 9570 forintba kerül a harmadik rendszám.

Szalay László Imre hozzátette, az új azonosítónak nincs időkorlátja, addig érvényes, ameddig az autó rendszáma érvényes.