Egy készülő kormányrendelet szerint csak "közművelődési célú"  hirdetőoszlopok maradhatnának a fővárosban, amelyekről egy valami tudható biztosan: nem Mahír-oszlopok - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Amit a kormánypárti vezetésű Fővárosi Önkormányzat 2016 januárjában az önkéntes oszlopbontással nem tudott elérni, azt ezzel a rendelettel semmi perc alatt megoldanák.

Nevezetesen eltüntetnék a Budapesten és az ország többi városában jelentős részben a Mahir Cityposter Kft. tulajdonában lévő hirdetőoszlopokat, jelentős anyagi kárt okozva Simicska Lajos vállalkozónak, Orbán Viktor miniszterelnök haragosának.

Az óriásplakátokat sajátos megfogalmazással radíroznák le az utak mellől. Eszerint az utcabútorok kivételével a reklámhordozót tartó berendezés reklámhordozók elhelyezésére igénybe vehető felülete a tizenegy négyzetmétert nem haladhatja meg. Ezzel gyakorlatilag a Mahirt és a vele azonos tulajdonosi körhöz tartozó Publimont Kft.-t köteleznék óriásplakát-tartóik eltávolítására.

Eközben folytatódik tovább az az ügy, amelyben a Mahir Cityposter kártérítést követel az eltávolított hirdetőoszlopai miatt. Becslések szerint a főváros az adófizetők pénzéből több száz millió forintot lesz kénytelen kifizetni.