Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Unió az új költségvetési ciklusban nem ad pénz fürdőfejlesztésre, ezért a további fejlesztéseket és bővítéseket az üzemeltetők és az önkormányzatok pénzéből kell megvalósítani. Az ehhez szükséges forrást részben némi kis áfacsökkentésből lehetne előteremteni, mert így több pénz maradna a cégeknél - írja a Világgazdaság.

A fürdős vállalkozások azt is megemlítik, hogy az elmúlt években brutálisan nő a forgalmuk, tavaly például 144,4 milliárd forint árbevételt produkáltak. Így elmondható, hogy a vendéglátó helyek is nekik köszönhetik vendégeik egy részét, akik fogyasztása után, ugye, kedvező áfával adóznak.

A fürdőágazat számításokkal alátámasztott javaslatot terjesztett a kormány elé, amely szerint ha 27 százalékról 18 százalékra - a vendéglátásban széles körben alkalmazott mértékre - csökkenne az áfa, akkor az így náluk maradó kilencszázalékos különbség jelentős fejlesztésekre adna lehetőséget. Ez aztán tovább növelné forgalmukat, ami hosszabb távon az államkasszának is visszahozná az áfabevétel-kiesést.