Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Transparency International Magyarország - a Holland Nagykövetség támogatásával -programsorozatot rendez a szervezet 10. születésnapja alkalmából a Korrupcióellenes Világnap keretében az A38 Hajón.

Elsőként egy kiállítás keretében 10 művész (Baglyas Erika, Birkás Ákos, Borsos Lőrinc, Bukta Imre, Eperjesi Ágnes, Felsmann István, Gróf Ferenc, Kaszás Tamás, Nemes Csaba, Szalay Péter) alkotását mutatják be az eseményen, amely művek kapcsolódnak az átláthatóság, integritás témájához. A kiállítás december 8-án ingyenesen megtekinthető.

Másnap pedig egy egész napos konferenciával ünnepelnek, melynek fő témája az integritás és az integritás alapú közigazgatási kultúra lesz. A konferencia első szekciójának keretében a közszektor integritásának megőrzése kerül fókuszba. A meghívott előadók olyan intézmények vezetői és szakértői, amelyek nemzeti és szervezeti szinten egyaránt fontos szerepet töltenek be az integritás biztosításában és kutatásában. A beszélgetés tapasztalataikról és meglátásaikról, illetve a Magyarországon is hasznosítható holland megoldásokról szól, és több aktuális kérdést is körbejár: A magyar intézményrendszer képes-e kiszűrni és távol tartani a korrupciót? Történt-e változás a közigazgatási szervezetek működésében és megítélésében, amióta központi kérdéssé vált az integritásuk? Melyek a magyar közintézmények erősségei és gyengeségei? Példát tudnak-e mutatni a közintézmények a közélet és a társadalom egésze számára?

A konferencia második szekciójában olyan magyar és nemzetközi civil szervezetek, valamint újságírók vesznek részt, akiknek - a Transparency Internationalhez hasonlóan - a korrupció elleni küzdelem a napi munkája. A TI Magyarország a korrupciós eseteket az információszabadság védelmét szolgáló jogi eszközök és bírósági perek segítségével tárja a nyilvánosság elé. Jelenleg is több mint egy tucat ilyen bírósági eljárás van folyamatban különböző kormányzati és önkormányzati intézmények, illetve gazdasági érdekeltségeik ellen. A beszélgetés a TI Magyarország alapítása óta eltelt egy évtized nagy visszhangot kiváltó ügyeit idézi fel.

Végül úgymond záróakkordként egy jótékonysági aukció keretében lehetőség lesz megvásárolni a kiállított műveket.

A teljes program ide kattintva érhető el.