A McDaniel College amerikai egyetem azon huszonnyolc intézmény közé tartozik, amelyet érint a magyar felsőoktatási törvény módosítása. Ez a marylandi székhelyű felsőoktatási intézmény esetében azt jelenti, hogy a budapesti kampusza további működéséhez nemzetközi szerződést kell kötnie a marylandi kormányzónak - írja a hirado.hu.

Az egyetem budapesti dékánja, Frenyó V. László szerint az egyeztetések jól haladnak, a McDaniel College Budapest további működéséhez szükséges szerződéstervezet már megvan, és hamarosan a személyes tárgyalások is megkezdődnek. A dékán úgy látja, semmi akadálya nem lesz annak, hogy az amerikai egyetem magyarországi kampusza továbbra is Magyarországon működjön. A felek már június második felében tárgyalóasztalhoz ülnek.

Egy másik, bostoni székhelyű egyetemmel is megkezdődtek már az egyeztetések - erről tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKV) sajtófőnöke, Menczer Tamás. A New York-i székhelyű CEU esetében jelenleg időpontot egyeztetnek az állam kormányzójával.