Februárban a kivitel értéke 8,1 milliárd euró (2508 milliárd forint), a behozatalé 7,3 milliárd euró (2236 milliárd forint) volt. Év/év alapon egy évvel
euróban kifejezve az export értéke 5,5, az importé 7,5 százalékkal nőtt.

A külkereskedelmi aktívum 86 millió euróval csökkent, és 881 millió eurót tett ki. (Az egyenleg 30 millió euróval alacsonyabb az első becslésben közölt értéknél.)

A külkereskedelmi forgalom forintban mért árszínvonala kivitelben 2,0, behozatalban 2,8 százalékkal nőtt. A cserearány 0,8 százalékkal romlott. A forint az euróhoz képest 0,5 százalékkal erősödött, a dollárhoz képest 3,7 százalékkal gyengült.

A gépek és szállítóeszközök előző év februári áron számított kereskedelme a kivitelben 1,4, a behozatalban 3,8 százalékkal emelkedett. A közúti járművek forgalma exportban és importban is kismértékben csökkent. Az energiafejlesztő gépek és berendezések exportvolumene közel tizedével emelkedett.

Nőtt az elektromos áramfejlesztő egységek, a generátorok és a motoralkatrészek forgalma. A dízelmotorok kivitele ugyanakkor közel tizedével csökkent. A villamos gép, készülékek és műszerek forgalma alig változott, importja kismértékben növekedett, exportja kismértékben csökkent. A híradás-technikai készülékek importja csaknem 15 százalékkal emelkedett, a csoporton belül leginkább a rádióhullám elvén működő készülékek alkatrészeinek behozatala élénkült.

A feldolgozott termékek exportvolumene 4,5, az importé 1,5 százalékkal bővült. A gyógyszerek, gyógyszerészeti termékek kereskedelme mindkét irányban több mint tizedével emelkedett. Behozatalban a vérkészítmények, kivitelben a gyógyszerek forgalma nőtt jelentősen. A szakmai, tudományos és ellenőrző műszerek exportja közel tizedével emelkedett, ezen belül főleg az automata szabályozó és ellenőrző műszerek forgalma bővült. Számottevően, több mint harmadával nőtt a vegyi anyagok és vegyi termékek exportja, és közel ötödével emelkedett a vas és acél kivitele is.

Az energiahordozók importvolumene 23,6 százalékkal emelkedett. A kőolaj és kőolajtermékek behozatala több mint tizedével csökkent. A természetes és mesterséges gáz importja közel háromnegyedével nőtt az előző évhez képest. A villamos energia behozatala több mint felével emelkedett.

Az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 3,5 százalékkal nőtt, az importé 1,9 százalékkal csökkent. A gabona és gabonakészítmények exportja negyedével, importja közel tizedével nőtt. Kivitelben és behozatalban is a búza és a kukorica forgalma emelkedett számottevően. A hús és húskészítmények exportja közel hatodával csökkent, a baromfihús forgalma esett vissza jelentősen, elsősorban Franciaország, Szlovákia és Belgium irányába.

Az EU tagállamaiba irányuló kivitel volumene 1,9, a behozatalé 1,5 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi többlet 49 millió euróval nőtt, és 913 millió eurót tett ki. Az exportnak 79, az importnak 76 százalékát bonyolítottuk le ebben a viszonylatban.

Az EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 4,9, a behozatalé 11,6 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi mérleg ebben a viszonylatban 135 millió euróval romlott, és 31 millió eurós passzívumot mutat.

Az első két hónapban a kivitel értéke 15,8  milliárd euró (4893 milliárd forint), a behozatalé 14,3 milliárd euró 
(4426 milliárd forint) volt. Január-februárban az egy évvel korábbihoz képest a kivitel volumene 6,4, a behozatalé 6,8 százalékkal emelkedett.

A külkereskedelmi mérleg többlete 70 millió euróval csökkent, és 1,5 milliárd eurót tett ki. A külkereskedelmi forgalom forintban mért árszínvonala kivitelben 1,6, behozatalban 2,8 százalékkal nőtt. A cserearány 1,2 százalékkal romlott. A forint az euróhoz képest 1,2 százalékkal erősödött, a dollárhoz képest 2,1 százalékkal leértékelődött.