Összesen 14 millió forint bírságot szabott ki a Médiatanács a TV2 médiaszolgáltatójára az Éden Hotel című műsor április 24-ei adása miatt, amelyben erőszakos szexuális közeledést bemutató képsorok vetítésével megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó szabályokat, valamint a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó rendelkezéseket. A Médiatanács a jogsértésekről szóló közlemény három napon belüli közzétételére is kötelezte a televíziót, amelyet az Éden Hotel egykori műsorra tűzési időpontjában sugárzott műsorszámban legalább két alkalommal, a TV2 honlapjának nyitóoldalán pedig egy héten át folyamatosan kell megjelenítenie.

A Médiatanács az emberi méltóság megsértését legutóbb a Class FM tavaly szeptemberi Morning Show műsorában elhangzottak kapcsán állapította meg, amelyben a műsorvezetők az ELTE egyetemi gólyatáborában történt nemi erőszakról bagatellizálva beszélgettek -írja a Portfolió.

A testület e heti ülésén a túl hangos reklámok miatt 240 ezer forint bírságot szabott ki az ATV médiaszolgáltatójára, amely idén január és március között a hirdetések vetítésekor hat alkalommal, több mint három decibellel túllépte a környező műsorszámok hangerőszintjét. A médiatörvény ugyanis a nézők védelme érdekében előírja, hogy a reklámok, a reklámokat jelző figyelemfelhívás, a televíziós vásárlás vagy a műsorelőzetes hangereje nem lehet nagyobb, mint az előttük és utánuk sugárzott műsorok hangereje. A grémium múlt heti ülésén a Sport1 és Sport2 csatornák hangos reklámjai miatt állapított meg törvénysértést, és szabott ki bírságot az AMC Networks Central Europe Kft.-re.