Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatóságok ugyan vétkesnek találták a tiszafüredi Füredi Hableány Bt.-t a júniusi lépfenefertőzés ügyében, ám a cég ennek ellenére folytathatja a helyiek, köztük iskolás gyerekek kiszolgálását - derül ki a Népszabadság cikkéből. A településről és térségéből nyolc ember került kórházba lépfenefertőzés miatt. A vizsgálatok bebizonyították, hogy a fertőzött hús a City-Farm nevű cég illegális marhavágásából származott.

Az állatokról sejthető volt, hogy betegek, állatorvos nem látta őket, ám a Hableány vezetője úgy vette meg a belőlük származó húst, hogy bemondásra elhitte az eladónak ennek ellenkezőjét. Az ellenőrizetlen hús marhapörköltként került a tiszafürediek asztalára - szerencsére a főzés során a lépfene elpusztult, így ettől az ételtől senki sem betegedett meg. A két cég összesen 28 millió forintos bírságot kapott, ami ellen fellebbeztek.

Tiszafüred önkormányzata tehetetlen az ügyben, mivel a Hableánnyal kötött, öt évre szóló szerződésben nincs olyan kitétel, miszerint ha megsérti a közegészségügyi szabályokat, akkor felbonthatják a vele kötött megállapodást. Ezért a cég továbbra is etetheti a település lakóit.