Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb kísérletet tesz a debreceni Aranybika eladására a tulajdonos Cívis Hotels Zrt. (CH) felszámolóbiztosa. A napokban megjelent, immár kilencedik pályázaton a decemberihez hasonlóan nettó 1,35 milliárd forintért hirdették meg a neves szállót, 7 millió forintért a kapcsolódó ingatlan fele tulajdonrészét, valamint 30-30 millióért a berendezési tárgyakat és művészeti alkotásokat. Az első értékesítési pályázaton, 2010 novemberében még nettó kétmilliárd forint forgalmi értéken jelölték meg a neves szálloda irányárát, amit fokozatosan csökkentettek. A vagyontárgyakra január 23-án, 12 óráig lehet ajánlatot benyújtani a felszámoló Kelet-Holding Zrt.-hez.

A decemberi felhívás iránt senki sem érdeklődött, ami Buga Imre felszámolóbiztos szerint nem meglepő a turizmus és vendéglátás jelenlegi helyzetét tekintve. A bankok sem szívesen adnak hiteleket az ilyen téren befektetni szándékozóknak - mondta Buga Imre korábban a Hajdú Online-nak, aki ugyanakkor cáfolta, hogy a szálloda bezárásától kellene tartani. A nyári szezon végén csak a hotel új szárnyát zárták le, a régiben továbbra is fogadják a vendégeket. Amennyiben nem sikerül a felszámolási eljárás befejezéséig, fél éven belül új tulajdonost keresni - az 1915-ben épült, háromcsillagos, 200 szobás - Aranybikának, még az is lehetséges, hogy azé a banké lesz, amelyiknek jelzáloga van rajta.

A szállodalánc-tulajdonos CH felszámolása 2010 júniusában indult el, miután sikertelenül zárult a talpra állítása érdekében indított csődeljárás. Összes tartozása megközelíti a négymilliárd forintot, ennek túlnyomó többsége banki tartozás. A társaság a válság következményeként a turizmus visszaesése miatt került nehéz pénzügyi helyzetbe.