Gazdára találtak a befektetési szempontból is figyelemre méltó, több milliót érő ékszerek, a gazdag ezüst műtárgyak és a Zsolnay gyár korai szakaszának reprezentatív darabjai is - olvasható az aukciósház közleményében.

A kisebb értékű, de igényes kivitelezésű ékszerek épp olyan kelendőek voltak, mint a mai nagy ékszercégek modern darabjai. Egy fekete briliánssal ékesített fehérarany gyűrűért a kikiáltási ár csaknem tízszeresét, 1,8 millió forintot fizettek, az 1930-as évekből eredeti dobozában megőrzött gyémántokkal és brillekkel kirakott ékszergarnitúra pedig 1 millió forintért kelt el.

A férfi ékszerek gazdag választékának darabjai is élénk licit után találtak gazdára, az aukció utolsó blokkjában szereplő, különösen nagy értékű ékszerek kiemelkedő darabja a 7,5 millió forintért leütött, 1930-as évekbeli, nagyméretű brillekkel kirakott fülbevaló volt, valamint egy szintén nagyméretű briliánssal ékesített szoliter gyűrű, amelyet 2,8 millió forintért ütöttek le. Nagy verseny folyt egy 1900 körül készített, 140 briliánssal és gyémánttal díszített, virágcsokrot formázó melltűért is, amelyet végül 1,5 millió forintért vittek el.

A második napon az antik ezüsttárgyak és a Zsolnay-díszedények értek el rendkívül jó leütési árakat, a kisméretű művészi kivitelezésű Zsolnay-műtárgyak sokszor a kikiáltási ár három-négyszereséért találtak gazdára a míves ezüsttárgyakhoz hasonlóan. A kínálat néhány különleges darabja közül a Bethlen-család címerével díszített grófi pecsétnyomó, az öt ezüstkockából álló kockapóker a földgömb formájú ezüst persely pedig kikiáltási áruk többszöröséért találta gazdára.

A BÁV karácsonyi árverés-sorozata december 15-én folytatódik a BÁV Aukciósházban, ahol valamennyi műtárgycsoport válogatott darabjaira lehet majd licitálni.