Még egy év sem telt el azóta, hogy 35 év után ismét magyar film nyerte el a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját, Nemes Jeles László és csapata újra együtt dolgozik a Filmalap támogatásával. Nemes Jeles László Sunset címmel készülő második mozifilmjét itthon és külföldön egyaránt óriási várakozás övezi - írja közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF).

A Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén. Egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult.

"Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fia-ban is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk" - nyilatkozta Nemes Jeles László.

A Filmalap korábban 1,1 milliárd forinttal támogatta Antal Nimród rendező Viszkis című mozifilmjének gyártását.

Az eddigi rekord támogatást az MNF a Herendi Gábor rendezésében készülő Kincsem lovasfilmre adta, 2,078 milliárd forintot.

A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz.

A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.