Meg akarjuk érteni a helyi piacot, ezért is tartottuk meg a K&H nevet Magyarországon. A helyi hatóságokkal is ennek megfelelően jó a viszonyunk - mondta a csoport első embere a lapnak.

Szavai szerint amikor három évvel ezelőtt dönteni kellett, hogy mely országokból vonulnak ki, két tényezőt vettünk figyelembe. Az egyik az ország típusa volt, hogy van-e ott bankbiztosítói tevékenységük. Magyarországon ez megvan. A második az ország mérete volt. Magyarország körülbelül akkora, mint Belgium. A KBC filozófiája pedig az, hogy kis országokban szeretne nagyok lenni. Nem volt könnyű a döntés, hogy őszinte legyek, hiszen a magyar kormány nagyon komoly adókat vetett ki a bankszektorra. Ez megnehezítette a helyzetünket. A K&H viszont egyetlen év kivételével így is mindig nyereséges volt - mondta Thijs.

A KBC célja, hogy ott legyen a három legnagyobb piaci szereplő között és eközben nyereségesen is működjön.

Magyarországon is folyamatosan figyelik az akvizíciós lehetőségeket. Arra a kérdésre, hogy a hamarosan eladósorba kerülő Budapest Bank érdekelheti-e őket, azt mondta: "ha a piacra kerül, biztosan megnézzük. Tökéletesen megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyeket keresünk. Egyelőre azonban még nem hirdették meg, csak spekulálni lehet."

Ezt egybecseng Hendrik Scheerlinck, a K&H-csoport vezérigazgatója közelmúltbeli szavaival, miszerint a bank likviditása és tőkehelyzete erős, ezért érdeklik az esetleges bankvásárlási lehetőségek. A magyar leány első embere szerint bár továbbra is organikus növekedésben gondolkodnak, megfelelő ár és elfogadható kockázat mellett érdekes lehet számukra egy akvizíció.