Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folytatja a költségvetési tartalék elköltését a kormány, ezúttal a közszolgálati televízió M1 és M2 csatornáinak intendánsa, Rákay Philip (született Rákay Kálmán, aki korábban a Viva zenetévé és a HírTV műsorvezetője, kommunikációs tanácsadó és Fidesz rendezvények műsorvezetője is volt) fejéből kipattant ötlet, az Itthon vagy - Magyarország szeretlek kulturális program megvalósítására ítélt meg közel egymilliárd forintot.

Az idei költségvetésben a helyi önkormányzatok támogatásai című fejezetet azonnal kiegészítik az "Itthon vagy - Magyarország szeretlek" programsorozat címmel. E cím javára a tartalékból 752,3 millió forintot csoportosítanak át, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium turisztikai célelőirányzatának javára 80 millió forintot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közkultúra, kulturális vidékfejlesztés és nemzetiségi kultúra támogatása jogcímcsoporton belül a programsorozat támogatására 160 millió forintot, azaz a műsort összesen 992,3 millió forinttal támogatják - derül ki a Magyar Közlönyben ma megjelent kormányhatározatból.

A köztévé egyik vetélkedője a Magyarország, szeretlek. Ehhez kapcsolódóan indítják el szeptemberben az Itthon vagy, Magyarország szeretlek című tematikus hétvégét, amelyben "Magyarország értékeit és kincseit mutatják majd be". Rákay Philip, az M1/M2 intendánsa, a tematikus hétvége ötletgazdája a Híradónak azt mondta: több vidéki élő kapcsolással és számos, az országgal kapcsolatos műsorral és kisfilmmel jelentkezik majd a közmédia - írta július végén a hirado.hu.

"Szeretnénk megmutatni majd ezen a Szentmihály napi hétvégén (szeptember 28-29.), hogy jó Magyarországon itthon lenni, hogy olyan kincsek mellett megyünk el minden nap, amelyeket sokszor sajnos méltatlanul észre sem veszünk, ezekre is szeretnénk felhívni a figyelmet" - mondta Rákay Philip. A játékban csapatok mérik össze tudásukat az ország kultúrájáról, történelméről és hagyományairól. A kezdetek óta Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő a két csapatkapitány - írta a hirado.hu.

Kormány egy másik rendeletében további 220 millió forintot különített el a költségvetési tartalékból balatoni fejlesztések megvalósításához.