Újabb, milliárdos nagyságrendű állami megrendelést kapott a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., ezúttal a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. gázolaj-szállításra kiírt közbeszerzését nyerte meg egyedüli ajánlattevőként - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (Tenders Electronic Daily). A Mol három év alatt áfa nélkül 54 milliárd forint keretösszegben szállíthat a MÁV Zrt. hálózatán közlekedő vontatójárművekhez MSZ EN 590 szabvány szerinti gázolajat vasúti tartálykocsival és közúti tankautóval.

A szállítási keretszerződés teljes mennyisége mintegy 141 millió liter, amiből előreláthatólag 14,1 millió litert tankautóval és 126,9 milliót vasúti tartálykocsival kell majd kiszállítani.

A MÁV tavaly december 24-én hirdette meg tárgyalásos közbeszerzését, amelyen csak a MÁV tett ajánlatot, az eredményről idén március 31-én döntöttek.

Csak a Mol

A Mol Nyrt.-vel szerződött 2014 februárjában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) is, amely a költségvetési intézmények központosított közbeszerzéseit bonyolítja le. A magyar olajipari vállalat két év alatt nettó 40 milliárd forintért szállíthat benzint és gázolajat a költségvetési szerveknek üzemanyagkártyára. Emellett két év alatt nettó 7 milliárd forintért adhat el tankautós kiszállítással üzemanyagot is az intézményeknek - ezt a szerződést tavaly szeptemberben írták alá.

A Volánbusz Zrt. közbeszerzését is egyedüli ajánlattevőként nyerte meg a Mol tavaly decemberben, ennek eredményeként 12 hónap alatt közel nettó 5,9 milliárd forint keretösszegben szállíthat motorbenzint és gázolajat a Volán-társaságok számára.