Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A történet ott vesz váratlan fordulatot, hogy a bíróság első fokon úgy döntött, a végrehajtó nem hibázott, a vétlen névrokonnak így tovább kell harcolnia a pénzéért - számolt be a hírről az Index.

A lap szerint a mogyoródi nyugdíjas férfi megdöbbent, amikor végzést kapott a nyugdíjfolyósító igazgatóságtól arról, hogy 353 ezer forintos tartozása miatt havonta 33 275 forintot vonnak le a számlájáról. Kiderült, hogy egy mezőkovácsházi névrokonának van tartozása, és szerencsétlenségére nemcsak a nevük, hanem az anyjuk neve is ugyanaz.

A férfitól összesen 100 ezer forintot vontak le jogtalanul, és még mindig fut a pénze után - írta a Blikk. A battonyai bíróság ugyanis az ügy kivizsgálása után úgy döntött, hogy hogy a kifogása alaptalan, a végrehajtó nem mulasztott, és nem is sértett törvényt.

Végül másodfokon a Gyulai Törvényszék mondta ki, hogy megváltoztatja a Battonyai Városi Bíróság döntését, és megsemmisíti a nyugdíj letiltását. A férfi azonban a mai napig nem kapta vissza az összes pénzét.

A lap megkereste az ügyben eljáró végrehajtót, de ő elhárította a nyilatkozatot. A végrehajtói kamara elnöke későbbre ígért válaszokat.