Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság már megpróbált érvényt szerezni az adást megszüntető jogerős döntésnek, ám a Citadelláról sugárzó Rise FM emberei megakadályozták a hatóságot abban, hogy lekapcsolja a rádiót.
A jogerős rádióengedély nem a RiseFM Kft. nevére szól, így a rádió törvénytelenül működik - közölte Márton György, a hatóság szóvivője. Mivel a rádió lekapcsoláas mindeddig nem történt meg, a hatóságnak - rendőri segítséggel - kellett kikényszerítenie a jogkövető magatartást a Rise FM részéről.
A Rádió Infórum Kft.-t, amely az érintett frekvencián jogosult műsort sugározni, tavaly év végén adták el a Rise FM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Az MTI értesülései szerint ezt a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen bejegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és frekvenciahasználat felett.
Ezt követő a hatósági eljárás során az NHH jogerősen kimondta, hogy újra a régi tulajdonosok dönthetnek a sugárzásról, mivel övék a jogosultság.