A Magyar Telekom pénteken megkezdte a szupergyors adatátvitelt biztosító 4G/LET technológia éles tesztjét - jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, aki szerint ezzel a jövő technológiája debütál Magyarországon, s aminek köszönhetően idővel mindenki számára olyan természetes lesz a mobilinternetezés, mit napjainkban a mobiltelefonálás vagy az sms küldés. Az adatfelhasználás megnövekedése miatt óriási a sebesség éhség - fogalmazott Mattheisen, s ez hívta életre az új technológiát. A Telekom most 80 4G/LTE állomás tesztjét kezdte meg Budapesten, és a tervek szerint az
az év végére nagyjából megháromszorozódik a 4G/LTE állomások száma, 2012-ben Budapest egész területére kiterjesztik a lefedettséget, a későbbiekben pedig a fogyasztói igények határozzák majd meg a bővítés ütemét. A vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a T-Mobile 2012. január 1-jén elindítják a 4G/LTE technológián alapuló mobilinternet-szolgáltatást.

A 4G/ LTE alapú mobilinternet szolgáltatás jövő januári indulásakor a díjcsomag-család új taggal bővül, a Net&Roll
4G elnevezésű ajánlattal, amellyel a jelenleginél jóval nagyobb sebesség válik elérhetővé. A T-Mobile tovább növeli a csomagban foglalt adatmennyiséget azok számára, akik teljes mértékben szeretnék kihasználni az új 4G/LTE technológia nyújtotta lehetőségeket, például akik gyakran néznek HD minőségű videotartalmakat.  Az új Net&Roll 4G díjcsomag 40 gigabitnyi leforgalmazható adatmennyiséget tartalmaz 11990 forintos havidíjért - mondta Király István, a társaság marketing vezérigazgató-helyettese. A következő generációs mobilinternet használatához természetesen szükség lesz a 4G/LTE technológia képes
eszközre is. Király szerint jövőre azonban még a telefonba épített (hang és adatforgalomra képes) 4G megoldás még nem lesz a piacon, arra tehát még várni kell.

Maradi István, a társaság műszaki vezérigazgató-helyettese pedig azt hangsúlyozta, hogy a 4G/LTE a következő 10-15 év technológiája lesz. A beruházási értékről csak annyit mondtak  cégvezetők, hogy a teljes hálózatmodernizáció- , aminek köszönhetően megvalósulhat a 4G szolgáltatás is - több tízmilliárd forintot emészt fel.