Tagjaink jelezték, a friss hírek kapcsán előfordultak lemondások a bécsi adventi utazások piacán, emellett többen kivárnak, kérdeznek az európai úti célok biztonságossága kapcsán - mondta Bakó Balázs, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja a lapnak.

A magyar utazók még mindig árérzékenyek, de nagyon fontos számukra a biztonság is. Nehéz felbecsülni, hosszabb távon milyen hatással lesz a szabadidős célú kiutazásokra az európai helyzet, de tény, hogy a párizsi merényletek óta jegyeznek útlemondásokat az irodák - véli a szakember.

Az egyiptomi piacon szerencsésnek mondható az utazásszervezők szempontjából, hogy már véget ért a tömeges nyaralások időszaka, ráadásul az is előfordulhat, hogy a turizmus megmentése céljából jövőre valamelyest csökkennek az egyiptomi szolgáltatók árai. A MUISZ arra nem számít, hogy a franciaországi vagy az ausztriai síutak értékesítésében visszaesés lenne a télen, mivel ezek kevésbé forgalmas turisztikai övezetekbe szólnak.