Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
1. Demján Sándornak bejött a regionális terjeszkedés. A román, lengyel, szlovák ingatlanfejlesztések után beinduló montenegrói és főleg oroszországi befektetések alaposan felértékelték a TriGránitot. A cégcsoport – amelyben tulajdonrésze van az osztrák ImmoEast befektetési alapnak, Peter Munknak, a Rotschild családnak és Csányi Sándornak is – értéke most 2,5 milliárd euróra nőtt, és a folyamatban levő oroszországi megaberuházások vélhetően tovább növelik a cég értékét.

2. Csányi Sándor tovább folytatja cégbirodalma építését. Az OTP Bank résztulajdonosa és sikereinek kovácsa egyre közelebb kerül régi vágya beteljesüléséhez, hiszen az agrár-élelmiszeripari vertikuma szinte teljesen kiépült. Külön büszkesége, a Csányi borászat pedig egyre nagyobb hírnévre tesz szert a hazai és külföldi piacon.

3. Várszegi Gábornak igaza lett. A Fotex-csoport ugyanis jóval többet ér, mint azt korábban gondolták. A kereskedelmi láncoktól megszabadult, s immár szinte teljesen az ingatlanfejlesztésre összpontosító cégcsoport vagyonát idén először értékelték fel hivatalosan is. Ennek köszönhető, hogy Várszegi vagyona is jelentősen emelkedett.

4. Leisztinger Tamás jó évet zárt, hiszen ingatlanfejlesztéseiből rendre sikeresen szállt ki. Jó áron értékesítette a Ferihegyi reptér közelében levő 170 hektáros területet és a Kopaszi-gát – nagy vihart kavart – fejlesztésére alapított Öböl XI. Kft.-t.

5. Széles Gábor vagyona annak ellenére gyarapodott, hogy a médiacsoport két évvel ezelőtt elkezdődött kiépítése és fenntartása-üzemeltetése jelentős tőkét követel. Saját bevallása szerint eddig hárommilliárd forintot fordított az Echo és Vital tévékből és a Magyar Hírlapból álló médiabirodalom kiépítésére, de nem adja fel buszgyártásra vonatkozó terveit sem: Kínában és Oroszországban tervez építeni összeszerelő üzemet.


6. Veres Tibor továbbra is három lábon állva képzeli el a Wallis birodalmat. A győri Graboplast, az ingatlanfejlesztés és -építés, valamint az autókereskedelem közül csak ez utóbbi stagnál, a másik kettő jelentős bevételt és nyereséget hoz a fiatal üzletembernek.

7. Wáberer György már évek óta az európai szállítási szakma meghatározó szereplője. Cége – többek közt az egyik hazai konkurens felvásárlásával – regionális szerepre tör, kikötőfejlesztésbe és logisztikai park üzemeltetésébe is beszállt.

8. Nagy Elek is egyre inkább az országhatárokon túlra tekint. Az autópálya-építések lassulásával a Vegyépszer a közeli országokban, így elsősorban Romániában keres új célpontokat, de úgy tervezi, visszatér egykori nagy sikereinek színhelyére, Észak-Afrikába is. Ennek első jele, hogy Líbiában készülnek jelentős beruházásokra.

9. Bige László elégedett lehet, hiszen a sokáig problémásnak tartott műtrágyagyártás most fénykorát éli. A péti üzem a kontinens második legnagyobb gyárává nőtt és évente több mint 1 millió tonna műtrágyát szállít a hazai és külföldi piacokra. Egyelőre sikertelennek bizonyult az IKR 25 százalékos pakettjének megvétele – ez ügyben egy másik top 100-as taggal, Saxon Attilával áll vitában.

10. A Dunai család fejének, Dunai Györgynek egyelőre nincsenek gondtalan napjai. Bár a zászlóshajónak számító Betonút Zrt. továbbra is jól teljesít és a vállalatcsoport többi tagja is nyereséges, a Kulcsár-perben vádlottként hallgatták meg. Az ügyészség szerint ugyanis jelentős összegek kerültek Kulcsár Attilától az ismert üzletemberhez.