Az őt és a családját ért támadások miatt döntött úgy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz, hogy eladja "minden olyan érdekeltségét, ami közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet"  - derült ki csütörtök reggel.

Az Elios sokáig a Közgép Zrt. érdekeltségébe tartozott, de 2013-ban átalakult a tulajdonosi szerkezet: két cég, a Green Universe Kft. és a Green Investments & Solutions Kft. váltak részvényesekké. Előbbi vállalkozás tulajdonosa Erdei Bálint, utóbbié Tiborcz István. Eredetileg ők ketten voltak a cég alapítói, mindketten igazgatósági tagok is voltak az Eliosban.

Majd a friss cégbírósági adatokból a portál azt hámozta ki, hogy Tiborcz április 28-án megvált a Green Investmentstől, a változás még nincs bejegyezve. Első körben ezt egy technikai hiba miatt elutasította a bíróság. Az új tulajdonosok áthelyezték a cég székhelyét egy biatorbágyi címre, ennek megfelelően a Budapest Környéki Törvényszékre nyújtották be a kérelmet. De a bíróság szerint előbb az illetékes Székesfehérvári Törvényszéknek kell bejegyeznie a tulajdonosváltást (a cég a Fejér megyei Csabdiba, a Tiborcz-tanyára van bejegyezve), utána jöhet a székhelyváltás.

A vevő egy frissen alapított cég, a WHB Befektetési Kft., amelynek a West Hungária Bau Kft. a tulajdonosa. Utóbbi cég pedig három magánszemély érdekeltsége, egyikük, Paár Attila a leggazdagabb magyarok listáján is szerepel. A West Hungária több megbízást nyert el az elmúlt években a fideszes vezetésű Győrben. De 2009-ben, még a Demszky-korszakban generálkivitelezője volt a korábban CET, ma pedig Bálna néven emlegetett Duna-parti kereskedelmi és szórakoztató központnak. Sok egyéb érdekeltsége mellett Paár a Magyar Judoszövetség alelnöke is - írta a vs.hu.