Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Magyarország Alapítvány újra meghirdeti Főállású Angyal Programját, melynek keretében idén is keresik azokat, akik vállalják, hogy szaktudásukkal egy éven keresztül segítik az általuk kiválasztott non-profit szervezet munkáját. Az alapítvány az előző évektől eltérően ezúttal a gyermekek és az egész társadalom jövőjét meghatározó témára várja a pályázatokat.

Idén olyan projektekkel lehet jelentkezni, amelyek illeszkednek a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális iskola programjának stratégiájához és támogatják azt. A program keretében az alapítvány lehetővé teszi a nyertesek számára, hogy egy évig meghatározott közhasznú, közérdekű, illetve jótékonysági feladatokat ellátó szervezetnél dolgozzanak teljes munkaidőben az általuk létrehozott program teljesítése érdekében. Erre havi bruttó 400 ezer forintos fizetést biztosítanak.

A program alapvető célja a digitális analfabetizmus felszámolása a hátrányos helyzetű gyerekek körében, valamint a XXI. század kihívásainak történő megfeleléshez, versenyképes digitális tudás megszerzéséhez való hozzásegítésük. A pályázó Főállású angyaloknak ezért olyan programokkal érdemes jelentkezniük, amelyek például a tanári munkát segítenék a pedagógusok digitális tudásának fejlesztését, vagy a programban részt vevő gyerekek továbbtanulását segítenek elő. Olyan kezdeményezéseket várnak, melyek támogatják, hogy a diákok digitális eszközök segítségével értékes, kreatív tartalmat alkossanak, vagy éppen motiválja a tanárokat a digitális készülékek aktív felhasználására. A lényeg, hogy bármilyen oktatással kapcsolatos kihívásra is keressék a pályázók a választ projektjükkel, a mobiltechnológia szerves részét kell, hogy képezze a megoldásnak.

A pályázat részleteit a vodafoneangyal.inda.hu oldalra kattintva olvashatják el az érdeklődők, amelyre idén először, egy rövid, maximum 4 perces videó elkészítésével lehet jelentkezni. A videókat július 7. és augusztus 24. között tölthetik fel a pályázók erre az oldalra.

A Főállású angyal programot a Vodafone Új-Zéland hirdette meg először 2002-ben. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, amely ekkor még Többet érsz néven működött. Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait. A program történetének legismertebb angyala Weisz Fanni modell volt, aki 2013-14-ben egy éven át a Hallatlan Alapítvány égisze alatt a siketek által használt jelnyelv minél szélesebb körben történő megismertetésén fáradozott.

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Címlapkép: Vodafone Magyarország Alapítvány