A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Médianéző Kft.-t bízta meg havi nettó 30,31 millió forintért (bruttó 37,9 millió) azzal, hogy a minisztériumok számára médiafigyelési, médiaelemzési, médiahatásvizsgálati szolgáltatásokat nyújtson, valamint a szolgáltatás során létrejövő termékekkel kapcsolatos projektmenedzseri feladatokat elvégezze - tette közzé hivatalosan közbeszerzési eljárásának eredményét a tárca. A Nézőpont Intézet Elemző és Kutató Zrt. cégét egyedüli ajánlattevőként, nyílt közbeszerzési eljáráson választották ki. A vállalkozási szerződés 2011. december 8-tól 2014. december 31-ig hatályos, értéke bruttó 1,9 milliárd forint. (A Médianéző alapító ügyvezetője és 2010 júniusában a Nézőpont Intézet cégvezetője Navracsics Tibor unokaöccse, Schütz Dániel volt - írta korábban a nol.hu.)

A minisztériumok honlapján közzétett megállapodásokból kiderül, hogy korábban, 2010-2011-ben néhány hónapos szerződéseket kötöttek sajtófigyelésre a Médianézővel és az Observer Budapest Médiafigyelő Kft.-vel, ezek értéke egyenként 1-3 millió forint körül alakult. Ezúttal azonban valamennyi tárca számára, hosszútávra szerződött a fejlesztési tárca.

Az NFM egy másik közbeszerzésének eredményét is most publikálta az uniós közbeszerzési értesítőben. Eszerint havi nettó 29,61 millió forintért (bruttó 37 millió) - szintén csak egyedüli, közös ajánlattevőként - a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, a StrategoPoliS Stratégiai Elemző és Kommunikációs Tanácsadó Kft. és Századvég Gazdaságkutató Zrt. kapta meg a lehetőséget, hogy közvélemény-kutatásokat, szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadást, tanulmányokat készítsen, valamint kommunikációs-stratégiai tanácsadást végezzen a kormányzat számára. A szintén december elején aláírt szerződés 2014 végéig hatályos, értéke bruttó 1,33 milliárd forint.

Giró-Szász András kormányszóvívő a 2010 tavaszán alakult Századvég Gazdaságkutató tulajdonosa, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója volt - írta cikkében a Kreatív Online. Csakúgy, mint a StrategoPoliSnak, amelynek 2006 áprilisi megalakulásától egészen 2011. szeptember 30-ig volt tulajdonos-ügyvezetője.