A filmipari kormánybiztos, producer, kaszinó- és étteremtulajdonos a tavaly felreppent hírekkel ellentétben nem TV2 országos kereskedelmi televízió vásárlásában gondolkodik, hanem az Index értesülése szerint egy saját közéleti kábelcsatornát indítana. A próbafelvételek már folynak a Mafilm Róna utcai székhelyén, ahol éppen a TV2 is működik. A tévé széles körnek szólna, inkább a 25 év felettiekre építene, és adása stúdióbeszélgetésekből állna, amelyekben "értelmes emberek" beszélgetnének, vitáznának a nagyközönséget érdeklő témákról, igényes stúdióbelsőben, magas technikai színvonalon.

A tévének lenne hírműsora, saját stábja is, amivel kiszállnának helyszíni riportokat is készíteni. Ennek alapján a tévé egyfajta hírtévé-variáns lenne, amiben nem a hard news és a híradások, hanem a beszélgetések vinnék a prímet. A projekt nagyon az elején tart még, és az Index szerint Vajna még nem kötelezte el magát mellette, de a felvételeken ő is jelen volt, azaz érdeklődése nyilvánvaló.

A tévé előkészítését, a pilotfelvételek munkálatait az a György Bence irányítja, aki éveken át volt a TV2 hírigazgatója, majd programigazgatója. A műsorvezetők között számítanának a TV2-től kiebrudalt Andor Évára, de kipróbálták már Betlen Jánost és Skrabski Fruzsinát is - írja a portál.