Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik gazdasági portál fórumán bukkant rá a mfor.hu egy jelenleg nem aktív hirdetésre a legnagyobb ingatlanközvetítő oldalon, amely a Szentendre, Berek utca 1. szám alatti családi ház árverésére hívja fel az érdeklődők figyelmét. A cím megegyezik Schobert Norbert és felesége, Schobert Réka bejelentett lakcímével, amely a most tőzsdére lépő Norbi Update Lowcarb Nyrt. nyilvános cégadataiban is fel van tüntetve. A hirdetés és képek itt érhetők el.

A hirdetés jelenleg nem aktív, a hirdetőként megjelölt Exter-Reál Kft. (az MKB Csoport tagja) azonban a portálnak megerősítette, hogy az ingatlan árverezés alatt áll, és bár az ajánlat szeptember 11. és november 15. között él, az eljárást felfüggesztették. A ház sorsa akkor dőlhet el, ha törvényileg döntés születik a hasonló ingatlanok sorsáról.

Közben frissítette cikkét az mfor.hu azzal, hogy a szentendrei cím két ingatlant foglal magában két külön helyrajzi számon. Az egyik ingatlant hirdették meg árverésre.

Adós cégek a címen

A fitnesz guru és felesége vélhetően nem lakik ezen a címen, amelyre rákeresve a Céginfo.hu adatbázisban több érdekesség is kiderül. A Szentendre, Berek utca 1. alá volt bejegyezve alapításától, 2010 áprilisától 2011 áprilisáig Schobert Norbert egyik vállalkozása, a Norbi Update International Kft. is, amelynek neve 2013 áprilisában Foodorgany Kft.-re változott. A Schobert házaspár ekkor szállt ki hivatalosan a cégből.

A Szentendre, Berek utca 1. alatti ház a bejelentett lakcíme egy Vass Andrea nevű hölgynek is, valamint székhelye két, többszörösen végrehajtás alatt álló gazdasági társaságnak. A cégadatok szerint Vass Andrea többségi tulajdonosa a bírósági és adóhatósági végrehajtás alatt álló, ingatlan adásvétellel foglalkozó Flat 4 You Kft.-nek, valamint ügyvezetője az adóvégrehajtás alatt álló, csomagküldő, internetes kiskereskedelem foglalkozó Floben-Duó Kft.-nek (korábbi nevén Belső Hang és Fény Kft.-nek). Ezek székhelye a Berek utca 1. alatt van.

A meghirdetett családi ház becsült értéke 41,4 millió forint, a legalacsonyabb vételi ajánlat összege 28,98 millió, vagyis a kikiáltási ár 70 százaléka. Előlegként 4,14 milliót kellene befizetni. Az ingatlan 1985-ben épült, 4 szobás, 175 nm-es, pince+földszint+tetőtér kialakítású. Tartozik hozzá garázs, medence, valamint 756 négyzetméteres telek - ismerteti a hirdetés adatait a mfor.hu.