A Brent spot kőolaj ára a héten 31-36 dollár között változott, heti átlagban 1,2 dollárral, 3,6 százalékkal emelkedett. Az árak a hét elején erőteljesen ingadoztak, csütörtökön de főképp pénteken erőteljesebben emelkedtek. Az egy hónapos határidős Brent olajár heti átlaga több mint 1 dollárral nőtt az előző heti átlaghoz viszonyítva, a határidős ár péntek kivételével a hét folyamán a spot ár fölött változott.

A Reuters adatai szerint a prémium ólmozatlan benzin (10 ppm ESZ 95) tonnánkénti ára (dollárban mérve) a mediterrán piacon a február 22-26. közötti időszakban 0,6 százalékkal csökkent, az észak-nyugat-európai piacon és az ARA, Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen piacon 1,8-1,0 százalékkal csökkentek az árak.

A forint árfolyama pedig a héten a dollárral szemben 281,4 forint körül ingadozott, több mint három forinttal kellett többet adni 1 dollárért, mint egy héttel korábban. A forintárfolyam az euróhoz viszonyítva, heti átlagban kissé gyengült, a dollár árfolyama erősödött az euróhoz, s így a forinthoz viszonyítva is. A forintárfolyam gyengülése eltüntette a benzin- és a gázolajár dollárban mért csökkenését.

Az emelés nyomán a benzin ára 304-306 forint/liter körüli szinten, a gázolaj ára várhatóan 301-302 forint/liter körüli szinten változhat - vélik a kutatók.