Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év végére csaknem száz CNG-kút működik Magyarországon, a legutóbbi állomásokat a Blue Green Way Kft. telepítette. A cégnek Nagytarcsán már egy éve működik egy állomása, tegnap megindult a budapesti Ócsai úton lévő egység kereskedelmi üzeme, és megkezdődött a Bécsi úti töltőoszlop próbaüzeme is. A vállalat még az idén átadja nagykanizsai és keszthelyi egységét is. Hálózatát a következő két évben 13 egységesre bővítené.

CNG-t tankolni megéri, ugyanis egy kilogramm ilyen gáz másfél liter benzinnek felel meg - mondta a lapnak Domanovszky Henrik, a Magyar Gázüzemű Közlekedési Klaszter Egyesület elnöke. Egy középkategóriájú járműnek a városi közlekedésben 4-4,5 kilogrammra van belőle szüksége 100 kilométeren, az árak pedig 345-369 forint között mozognak kilogrammonként.

Mi a különbség a CNG és az LPG között?

A Cngport.hu leírása szerint az LPG a kőolajfinomítás során létrejövő egyik termék, ára a kőolaj árával szoros összefüggésben van. A propán-bután gáz viszonylag kis, 6-7 bar nyomáson cseppfolyósodik, így igen gazdaságosan tárolható.A CNG általában nincs összefüggésben a kőolajjal: a földgázt önállóan termelik ki, földgáz mezőkből. Szállítása leginkább vezetékeken történik.

.