Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16-22. között, az Európai Mobilitási Héten. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezők maguk is ingyenesen utazhatnak a vasúton. Szeptember 17-18-án az Andrássy úti Mobilitási Hétvégére is érdemes ellátogatni.

A MÁV-START által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megvásárolhatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé.

A vasúttársaság a személyszállító vonatok többségén a kerékpár képszimbólummal megjelölt kocsikban, kocsi-szakaszokban biztosítja az utas őrizetében a kerékpárszállítást, a kerékpárral való együttutazást. Külön megjelölés hiányában - a pót és helyjegyköteles, a helyjegyköteles és a pótjegyköteles vonatok kivételével - a vonat első és utolsó másodosztályú kocsijában, a vasúti kocsi előterében lehet kerékpárral együtt utazni. Ezekben a kocsikban - kocsi-típustól függően - 1-6 kerékpár szállatható. A kerékpárszállító kocsik kapacitása - ugyancsak típustól függően - 4-58 darab kerékpár szállítását teszi lehetővé.