Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen több mint 87 kiló jelöletlen, helyben fagyasztott, jelöletlen élelmiszer-alapanyagok, fagyasztott félkész és készételek megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih), miután az ellenőrök vizsgálatot tartottak a Budapest XXII. kerületében lévő Kereszt utcai étteremben.

A jogsértő cégeket felsoroló - a kormány honlapjáról elérhető - listában szereplő nébihes tájékoztatás szerint (xls): "Az egység helyiségei és berendezései szemmel láthatóan szennyezettek, az előkészítő helyiségeket nem rendeltetésszerűen használták, az alapanyagokat, félkész és késztermékeket szabálytalanul tárolták. Az egységben rágcsáló jelenléte volt tapasztalható." A szárazáru raktárban egérrágta élelmiszereket és egy egértetemet is találtak.

A táblázat adatai szerint a XXII. kerületi, Kereszt utcai, fagyasztott alapanyagból pékárut is áruló egységet Lelkes Csaba egyéni vállalkozó üzemelteti.

Egyes alapanyagok 2015-ben, illetve 2016-ban lejártak, de az ellenőrzés során a szakemberek találtak 2012-es minőségmegőrzési idejű fagyasztott garnélarákot is, valamint az előkészítőkben használt eszközök mosogatása egy helyen, fertőtlenítő hatású mosogatószer nélkül történt.

Az elfogadhatatlan higiéniai körülmények miatt az étterem melegkonyhás tevékenységét felfüggesztette a Nébih és elindította az eljárást, amelynek eredményeként több 100 ezer forintos bírság várható. Az étterem csak az újabb ellenőrzés után folytathatja a tevékenység. Az ellenőrzésről szóló videót itt nézheti meg.

A címlapkép forrása: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.