Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap kutatásaiból arra lehet következtetni, hogy a törlés tegnap történt meg. Azon az internetcímen, ahol eddig szerepelt, "identity unknown", vagyis "kiléte ismeretlen" felirat található, de az Interpol- oldalán másutt sem volt fellelhető az adatlapja.

A Hernádi Zsolt ellen 2011-ben megfogalmazott horvát ügyészségi vádak szerint 2009-ben azért adta át a horvát állam az INA nevű energiacég irányítási jogát az akkor már legnagyobb, de még mindig kisebbségi részvénycsomagot birtokló Molnak, mert a Mol-vezér lefizette volna az akkori kormányfőt, Ivo Sanadert. Hernádi Zsolt, a Mol és Sanader is mindvégig mereven tagadták a vádakat.

Mivel azonban Hernádi Zsolt nem jelent meg a zágrábi idézéseken, 2013 végén a horvátok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, és felkerült az Interpol vörös körözési listájára is. Igaz, a vádat a magyar ügyészség már másfél évvel azelőtt megalapozatlannak nyilvánította, és Hernádit csak a magyar szervek vezethették volna elő. Az is igaz, hogy az elnök-vezérigazgató közvetlen horvát idézést soha nem kapott. A magyar bíróságon is indult per, de a testület lényegében illetéktelenségre hivatkozva jogerősen nem hozott érdemi döntést - olvasható a Népszabadságban.