Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a döntés oka a fennálló jogi bizonytalanság, számos olyan, a krími pénzügyi rendszer működésére vonatkozó orosz törvény lépett életbe, amelyek alkalmazása ellentétes a jelenlegi ukrán szabályozással.

Az OTP Bank az utolsó pillanatig mindent elkövetett annak érdekében, hogy teljes körű szolgáltatásokat biztosítson ügyfeleinek a Krímben. A bank, ahogy eddig, úgy a jövőben is a Krím-félszigeten lévő ügyfeleivel szemben minden kötelezettségének eleget tesz, ezen ügyfelek kiszolgálása a kontinentális Ukrajna területén található többi fiókjában folytatódik" - mondta Hák-Kovács Tamás, a bank vezérigazgatója.

Az OTP Bank ukrán leánybankja nem az egyetlen pénzintézet, amely ilyen döntést hozott. A Forbes értesülései szerint elsőként a Krímben legkiterjedtebb fiókhálózattal rendelkező Privatbank függesztette fel tevékenységét a félszigeten a február végén kezdődött orosz megszállás első napjaiban. Április 14-én pedig az Alfa Bank jelentette be működésének beszüntetését a Krímben.

Az Universal Bank is szerdán jelentette be, hogy április 17-vel beszünteti működését a Krímben. A pénzintézet közlése szerint ügyfeleiket Ukrajna már térségeiben lévő fiókjaikban szolgálják ki ezután. Az Universal Bank részvényeinek 99 százalékát a luxembourgi EFG Private Bank birtokolja.