A megszerzett know-how, szakmai tapasztalat és eszközök a kibővült vállalatcsoport további fejlődésének alapját jelentik, így pedig az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. vállalati mérete, árbevétele és EBITDA-termelő képessége is jelentősen növekszik - kommentálta az akvizíciót Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója (képünkön).

Az eladó Elmű-Émász nevében megszólaló Marie-Theres Thiell elnök azt emelte ki, hogy a csoport a jövőben az alaptevékenységéhez közelebb álló, elsősorban az intelligens hálózatokhoz illetve a megújuló energiák termeléséhez is kapcsolódó üzletágakra kíván koncentrálni.

A 2014 decemberében elindított és most lezárt ügylet révén az Alteo a hazai energetikai szektor második vonalának vezető szereplőjévé vált. Erőművi portfóliója 41,25 megawatt villamosenergia- és 226 megawatt hőtermelő kapacitással bővült. A 2008-ban alapított társaság energiakereskedelmi portfóliója is jelentősen erősödött a felvásárlás hatására: a megszerzett energiatermelő kapacitások és erőművi szabályzóközpont révén a megtermelt villamos energiát a jövőben diverzifikált csatornákon tudja értékesíteni a végfelhasználók és a többi iparági szereplő részére.