A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) borászati és alkoholos italok igazgatósága azonnali hatállyal felfüggesztette a budapesti, VII. kerület, Kazinczy utca 8. szám alatti kocsma és sörfőzde működését - derül ki a Nébih oldaláról. A Krimó Sörfőzde Kft. által működtetett Krimó Pub és Sörfőzde jelenleg is zárva tart.

A vendéglátóegység Facebook oldalán olvasható információk szerint nem csak kocsma, hanem sörfőzdeként is működik. Profiljuk "a felső erjesztésű, ale típusú, jó minőségű sörök megismertetése a vendégekkel, mindenki számára elérhető áron". Továbbá forgalmaznak különféle söröket, röviditalokat, borokat és egyéb italokat.

A Nébih munkatársai a sörfőzde ellenőrzése során olyan súlyos élelmiszerlánc-biztonsági és nyomon-követési jogsértéseket tártak fel, hogy "az üzem élelmiszer-előállító és forgalmazó tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették és a helyszínen fellelt alapanyagokat, félkész és késztermékeket zárolták" - olvasható a hivatal honlapján.

A szigorú intézkedés további indoka volt a sörfőző üzemben feltárt és fényképekkel dokumentált, súlyos élelmiszer-higiéniai körülmények, amelyek között tilos az élelmiszer előállítása és forgalmazása. Az üzemben a sörfőzésre vonatkozóan az üzemeltető nem rendelkezett az egységre adaptált minőségirányítási és nyomon-követési rendszerrel, így nem tudta igazolni a kézműves sör alapanyagának eredetét, továbbá előállításának időpontját, menetét - írták az ellenőrök.

A Nébih munkatársai júliusban razziáztak a főváros VI. és VII. kerületeinek vendéglátó- és szórakozóhelyein, akkor 43 egységet ellenőriztek, 169 alkoholos termék tételt zároltak és 47 hatósági eljárás indult. Erről itt olvashat.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay.