Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz egészségügyi minisztérium által kidolgozott tervezet azt javasolja, hogy a boltokban külön kijárattal rendelkező önálló helyiséget alakítsanak ki a szeszes italok árusítására. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor paravánnal vagy más eszközzel kell leválasztani a szekciót az üzlet többi részétől úgy, hogy a szeszes italokat árusító részlegre a bolton belülről ne legyen rálátás.

A törvény megtiltaná, hogy az italbolt jelenlétére bármilyen információs kiírás utaljon.  A kormány javaslatában az is szerepel, hogy a boltok üzemeltetői úgy is dönthetnek, egyáltalán nem árusítanak szeszes italt.

Oroszországban egyre nagyobb problémát jelent az alkoholizmus, valamint az alkoholfogyasztás okozta halálozás magas aránya. Tavaly decemberben Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök már szigorított a szeszipar ellenőrzésén, jogot adva a hatóságoknak arra, hogy megsemmisítsék a 25 százaléknál erősebb, ismeretlen eredetű, vagy házilag főzött alkoholokat. Ez elég nagy érvágás volt az orosz zugfőzdéknek, mivel 95 százalékban otthon csak vodkát főznek.

A címlapkép forrása: Pixabay.