Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bankszámlával rendelkező magyar felnőttek 95 százaléka halott már a lakástakarék termékről - derül ki az OTP Lakástakarék Zrt. friss felméréséből. A megkérdezettek 85 százaléka már a termék leírása alapján azt válaszolta, hogy ismeri a konstrukciót, míg 10 százalék a név hallatán válaszolta, hogy van tudomása a lakástakarékról. Mindössze a válaszadók 5 százaléka nem hallott eddig a 30 százalékos állami támogatással bíró lakáscélú megtakarítási és finanszírozási lehetőségről.

A konstrukció növekvő ismertségét nagyban segíti, hogy a lakástakarék a jelenlegi kamatkörnyezetben magas, 13-14 százalékos hozamot biztosít, így különösen versenyképes megtakarítási formának számít - véli Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese.

A felmérés alapján a magyarok több mint 60 százalékában van szerződéskötési hajlandóság, ebből 20 százalék jelenlegi vagy korábbi lakástakarék ügyfél.

Az elmúlt időszakban nőtt az átlagos megtakarítási idő - 6 évre -, ami arra utal, hogy a magyarok egyre inkább mernek hosszabb távra tervezni. De emelkedett a havi átlagos megtakarítási összeg is - jelenleg 15 ezer forint feletti, ami 2011-hez képest 20 százalékot meghaladó növekedést mutat.